Нові електромобілі Volvo з’являтимуться щороку до 2025

volvo_v40

Компанія Volvo, яка ще у 2017 році взялась за масовий випуск електромобілів, планує розширити лінійку кросоверів з електричними силовими установками та обіцяє щороку до 2025 року випускати нові електромобілі.

На додаток до цього, Volvo також перейде в нові сегменти, щоб сприяти зростанню компанії та її модельному портфоліо.

Керівник дизайну Volvo Робін Пейдж каже, що майбутній модельний ряд компанії буде сильно відрізнятися від того, що є сьогодні.

Також читайте: Електрокари у Європі продають майже задарма

«Перехід до електрифікації дає нам можливість переосмислити, що таке автомобілі. Ми більш відкриті до того, щоб не просто повторювати те, що ми робили раніше, але і дивитись на можливості як у великих, так і менших автомобілях», – сказав він в ексклюзивному інтерв’ю для AutoExpress.

Робін Пейдж зазначив, що вони, як дизайнерська команда, досліджує неочевидні речі, і з електромобілями це приносить нові можливості з однієї сторони та проблеми з точки зору аеродинаміки та балансування потреб людей у просторі всередині автомобіля.

Зокрема, за словами Пейджа, електромобілі та позашляховики по своїй суті на цей час «суперечать один одному». Звідси й випливає необхідність розробки кращої аеродинаміки.

«Найскладнішою частиною майбутнього є світ позашляховиків, адже традиційний позашляховик – це відносно висока точка посадки та даху. У міру того, як ми переходимо на електромобілі, значення запасу ходу та аеродинаміки стають основною задачею. Як виглядає світ, коли у вас є люди, які бажають такої високої позиції та всієї зручності використання позашляховика, врівноваженого тим фактом, що вони хочуть запас ходу? Чиста аеродинаміка», – пояснив він.

Також читайте: Назвали найпопулярніший електромобіль в Україні у першому півріччі

Як відомо, у 2017 році компанія Volvo Cars взяла на себе зобов’язання, що всі нові автомобілі Volvo, які будуть випускатися з 2019 року, будуть електричними або гібридами. Відтоді компанія посилила цю стратегію, заявивши, що до 2025 року 50% глобального обсягу продажів становитимуть повністю електричні автомобілі.

До 2025 року Volvo планує продати мільйон електроавтівок.

Схожі записи