Квола Хорватія, сенсаційний Люксембург та злий Роналду. Які зробити ставки на матчі відбору до ЧС-2022

lux_port_21

Пауза, запланована у футбольному календарі УЄФА для матчів збірних підходить до завершення. У вівторок, 20 березня, відбудеться 10 матчів 5-го ігрового дня кваліфікації на ЧС-2022, який пройде у Катарі.

Серед цих поєдинків немало досить передбачуваних, але так здавалося і в інші дні. Проте, несподіванок вистачало. Експерти відзначають перш за все те, як невиразно грають війце-чемпіони світу – квола Хорватія ледве забила один гол у двох стартових матчах.

Натомість зі знаком плюс виступив сенсаційний Люксембург, у складі якого відзначився гравець київського Динамо Родрігеш. Але тепер «футбольним карликам» буде протистояти злий Роналду.

Отже, буде цікаво. І саме зараз пора замислитися які зробити ставки на матчі відбору до ЧС-2022.

Азербайджан – Сербія

serbia_azerbaijan_21

У першому турі кавказці показали достатньо непоганий рівень. На виїзді команда італійського спеціаліста де Б’язі, у складі якої всі гравці, крім одного (Нурієв із українського Миная) грають у рідному чемпіонаті, мінімально програла Португалії з рахунком 0:1. І то – гол фаворити змогли забити лише після жахливої помилки голкіпера.

Натомість Сербія двічі поспіль видала результативні поєдинки. Спочатку у драматичній боротьбі вдома вирвала перемогу над Ірландією (3:2), а потім зіграла унічию 2:2 на рідному стадіоні з Португалією.

Варто відзначити, що серби в обох матчах поступалися по ходу гри. Ірландцям – 0:1, а португальцям навіть 0:2. Яскраво показує хід матчів статистика за таймами. Чотири зі своїх п’яти голів Сербія забила у другій половині гри, а три з чотирьох пропустила до перерви.

Гості явні фаворити. Коефіцієнт на перемогу Сербії складає 1.57. Нічию букмекери пропонують з коефіцієнтом 4.50, а перемогу Азербайджану – за 10.00. З огляду на динаміку матчів сербів можна розглянути також варіант, за якого Азербайджан не програє (подвійний підсумок – 1Х) за підсумками першого тайму. Коефіцієнт тут дорівнює 1.86.

Люксембург – Португалія

111_lux_port_21

У іншому матчі цієї групи зіграють Люксембург, який сенсаційно два дні тому на виїзді здолав збірну Ірландії з рахунком 1:0. Переможний гол забив за 5 хвилин до завершення матчу форвард київського Динамо Жерсон Родрігеш.

Натомість у португальців від попередніх турів більше розчарувань, ніж приводів для радості. До проблемної перемоги над Азербайджаном і втрати очок у матчі із Сербією додався скандал, який стався на останніх секундах другого поєдинку.

За рахунку 2:2 на 4-й доданій арбітром хвилині Роналду забив третій гол – м’яч перетнув лінію воріт, після чого його виніс у поле захисник збірної Сербії. Арбітри не помітили взяття воріт і гол не зарахували. Через це головна португальська зірка психанув, зірвав з себе капітанську пов’язку, жбурнув її на поле і спровокував тим самим скандал.

Напевне, у грі проти Люксембурга червоно-зелені захочуть відірватися на повну, аби випустити усі негативні емоції. Особливо слід варто придивитися до Роналду. Він не забивав за збірну вже 4 матчі поспіль, а власні рекорди любить понад усе, тож слід очікувати на гол від форварда Ювентуса. Зробити ставку на точний удар Роналду можна з коефіцієнтом 1.40.

Коефіцієнт на перемогу Португалії значно нижчий – лише 1.14. Нічия коштує 8.10, а перемога Люксембурга – аж 28.00.

Кіпр – Словенія

cyprus_slovenia_21

Кіпр уміє сушити гру. Вдома від Словаччини команда не пропустила, а на виїзді проти війце-чемпіонів світу Хорватії пропустила дише раз. Словенія також більше вражає грою у захисті (не пропустили від Хорватії). Тому прогнозуємо низьку результативність у цій грі. Зробити ставку на тотал менше 2,5 голів можна з коефіцієнтом 1.58.

Словенія програла два дні тому у Росії з рахунком 1:2, тому докладе максимум зусиль, аби залишитися у грі. Інакше героїчна перемога над Хорватією у першому матчі мало що значитиме.

Коефіцієнт на перемогу Словенії букмекери встановили на рівні 1.71. На нічию можна поставити з коефіцієнтом 3.60, а на перемогу Кіпру – за 5.70.

Хорватія – Мальта

croatia_malta_21

Хорвати дійсно не вражають. Спочатку підопічні Златко Даліча нічого не змогли вдіяти проти Словенії (поразка 0:1), а потім з великими складнощами перемогли з таким самим рахунком збірну Кіпру.

Мальта, звісно значно слабший суперника, але розслаблятися не можна – у попередні грі острів’яни жорстко покарали за це Словаччину, сенсаційно відібравши у наших сусідів два очки (2:2).

Повторити подвиг Мальта навряд чи зможе. Букмекери упевнені у перемозі Хорватії, ставку на що можна зробити з коефіцієнтом 1.06. Нічия оцінена у 11.00, а перемога Мальти – у неймовірні 50.00.

Щоби якось підняти цифри, рекомендуємо спрогнозувати, що Хорватія виграє у обох таймах – за 1.64.

Словаччина – Росія

slovak_rf_21

Словаки нарівні з ірландцями – головні невдахи початку кваліфікації, якщо розглядати збірні, які вважалися претендентами на високі місця. У двох матчах проти аутсайдерів групи – Кіпру і Мальти – збірна Словаччини набрали лише два очки. І якщо нічию на Кіпрі ще можна якось пояснити, то домашні 2:2 проти Мальти – за межею здорового футбольного глузду.

Причому два голи тоді господарі пропустили вже до 20-ї хвилини, а за кількістю ударів по воротах не перевершили суперника.

У свою чергу збірна РФ очолює групу після двох перемог: 3:1 у гостях проти Мальти у першому матчі та 2:1 вдома проти Словенії – у другому.

У цій грі фаворитом вважаються гості. Поставити на перемогу Росії можна з коефіцієнтом 1.92, на нічию – з коефіцієнтом 3.35, а на перемогу Словаччини з коефіцієнтом 4.60. Слід зважати, що господарям відступати немає куди, тому вони вимушені будуть грати лише на перемогу. Це точно дасть гостям шанс на контратаки. Але і захисту у РФ не бездоганний – команда пропускала голи і від Словенії, і від Мальти. Зробити ставку на тотал більше 2,5 голів можна з коефіцієнтом 2.17.

Бельгія – Білорусь

bel_bel_21

Ще один матч із передбачуваним результатом. Білорусь навіть проти другого складу збірної Естонії (там на коронавірус захворіло 15 гравців і головний тренер) пропустила два голи і вирвала перемогу (4:2) лише в останні 10 хвилин.

Що ж тоді казати про Бельгію, у складі якої повно атакуючих гравців – де Брюйне, Лукаку, Азар-молодший, Мертенс… У першій грі вони відвантажили міцній команді Вельсу відразу три голи (3:1). Правда чехам у гостях забили лише раз (1:1), але все ж цього разу очікуємо чимало голів у воротах гостей. Тотал Бельгії більше 2,5 голів можна спрогнозувати з коефіцієнтом 1.46.

Також не помітно за рахунок чого Білорусь може забити бодай один гол. Ставка на сухий матч Бельгії може принести виграш з коефіцієнтом 1.29. Загалом же перемога Бельгії вартує коефіцієнта 1.06, нічия подається за коефіцієнтом 13.00, а перемога Білорусі – за 50.00.

Вельс – Чехія

wales_czech_21

Це – головні претенденти на друге місце (навряд чи хто посуне Бельгію з вершини). У чехів уже є мінімальна перевага – нічия проти Бельгії (1:1). Вельс же бельгійцям програв у гостях з рахунком 1:3 і тепер команда Раяна Гіггза мусить наздоганяти.

Зустрічаються приблизно рівні за силою команди. Букмекери оцінюють перемогу Вельса з коефіцієнтом 2.94, тоді як на перемогу Чехії можна зробити ставку з коефіцієнтом 2.61. Нічия коштує 3.20.

Більш приземлений варіант – подвійна ставка 1Х. На це натякає статистика, яка каже: господарі на своєму полі не знають поразок вже 11 матчів поспіль. Нічого не змогли тут вдіяти збірні США, Ірландії, Хорватії, Угорщини, Мексики та інші. Коефіцієнт на те, що Вельс не програє становить 1.48. А перемога Вельсу з форою 0 (у разі нічиєї гроші вам просто повернуться) коштує значно дорожче – 2.06.

Туреччина – Латвія

turk_latv_21

Турки можуть завершити весняний цикл кваліфікаціє на ЧС-2022 зі стовідсотковим результатом, що стане неймовірним успіхом для команди. Туреччина вже обіграла вдома Нідерланди 4:2 та несподівано легко у гостях розгромила Норвегії з рахунком 3:0. Навіть феноменального Холанда змогли зупинити.

Латвія ж двічі прогнозовано програла. Спершу вдома – Чорногорії (1:2), а потім у гостях – Нідерландам (0:2). Очевидно, що балтійці будуть боротися у групі за 5-е місце з Гібралтаром і навряд чи спроможні створити проблеми Туреччині, та ще й гостях.

Букмекери з таким твердженням також згодні і на перемогу Туреччини дають коефіцієнт 1.07. Нічию можна спрогнозувати за 10.50, а перемогу Латвії – за 49.00. І тут навіть статистика особистих зустрічей ні на що не впливає. А вона, до речі, дуже цікава. Адже у п’яти матчах між цими збірними було зафіксовано чотири нічиї і одна перемога… Латвії.

Втім, цього разу серія має бути перервана. І зробити це турки мають упевнено. Тому обираємо: або загальний тотал Туреччини більше 2,5 голів (коефіцієнт 1.59), або Латвія не заб’є (коефіцієнт 1.32). Обидва варіанти можуть стати реальністю з однаковою ймовірністю.

Чорногорія – Норвегія

mont_norw_21

Норвежці закликають до бойкоту чемпіонату світу у Катарі через масову загибель трудових мігрантів, задіяних на будівництві інфраструктури. Але з такими результатами, як у останній грі проти Туреччини (0:3 вдома) їм і так путівка на ЧС-2022 не світить.

Команда має в активі 3 очки, здобуті у гостях проти Гібралтару. Чорногорія також зібрала максимальний врожай у матчах проти аутсайдерів – обіграла на виїзді Латвію (2:1) та вдома той самий Гібралтар (4:1). У очному поєдинку визначиться збірна, яка навряд чи зможе далі боротися хоча би за друге місце.

Букмекери вважають явним фаворитом гостей. Коефіцієнт на перемогу Норвегії – 1.73. Нічию можна обрати з коефіцієнтом 3.75, а перемогу Чорногорії – з цифрами 5.20. І це досить несподівано, враховуючи психологічний настрій команд і фактор домашнього поля.

Ризикнемо зі ставкою на перемогу Чорногорії з форою +1 і коефіцієнтом 1.65. Також перспективно виглядає ставка на загальний тотал більше 2,5 голів з коефіцієнтом 2.02. Справа у тому, що Чорногорія пропускала навіть від аутсайдерів, а у Норвегії має колись прорвати Холанда. З іншого боку і господарі не будуть закриватися в обороні, а спробують атакувати великими силами, що також призводить до високої результативності.

Гібралтар – Нідерланди

gibra_netherlands_21

Навряд чи тут щось можна коментувати. Деякі букмекерські контори навіть не приймають ставки на перемогу збірної Нідерландів, а якщо хтось і наважується, то робить це з мінімально можливим коефіцієнтом 1.01.

Голландці явні фаворити і за звичайних обставин мають забивати суперникам не менше 4 голів. З огляду на це загальний тотал більше 5 голів з коефіцієнтом 1.89 або перемога Нідерландів з форою -4,5 і коефіцієнтом 1.83 – якраз те, що треба.

Схожі записи