Hyundai починає розробку автомобілів для користування на Місяці

na_misyaci

Hyundai має дуже велику сферу інтересів, яка простягається навіть у космос. У співпраці з корейськими науковими установами компанія почала розробляти машини на дослідження поверхні Місяця.

Hyundai Motor та Kia оголосили про підписання угоди про спільні дослідження з шістьма державними південнокорейськими науково-дослідними інститутами та сформували спеціальну структуру для спільної роботи. Серед наукових установ – Корейський інститут астрономії та космічних наук (KASI), Науково-дослідний інститут електроніки та телекомунікацій (ETRI), Корейський інститут цивільного будівництва та будівельних технологій (KICT), Корейський інститут аерокосмічних досліджень (KARI), Корейський дослідний інститут атомної енергії (KAERI) та Корейський інститут автомобільних технологій (KATECH).

Hyundai та Kia сформували спеціальну групу, об’єднавши розробників програмних та апаратних рішень, експертів з космосу та спеціального обладнання, а також фахівців з робототехніки. Спільні дослідження розпочнуться вже наступного місяця.

Найважливіше значення угоди у тому, що дозволило об’єднати потужності як комерційних компаній, а й державних дослідних інститутів розробки нових космічних технологій. Розробка машин для дослідження Місяця потребує спеціального обладнання, програмного забезпечення та телекомунікаційних рішень.

У лютому минулого року Hyundai Motor вже публікувала зображення безпілотного роверу Paraklete, розробленого New Horizons Studio – підконтрольної Hyundai компанії, що діє в Кремнієвій долині США.

Схожі записи