Що таке криптовалюта і як на ній заробити

kriptovalyuta

Крипотовалюта: відкіля взялася та яка від неї користь. Спробуємо коротенько описати світ блокчейну, який невпинно втягує у себе нових “мешканців”.

Як все починалося: зародження криптовалюти

Отже, 3 січня 2009 року Сатоши Накамото (можливо, за цим псевдонімом ховається група людей) закінчив розробку програмного коду біткоіни – першої криптовалюти. У цей день був згенерований перший блок і були здобуті перші 50 біткоіни. Так світ дізнався про технологію блокчейн, яка тепер застосовується далеко не тільки в цифрових грошах.

Скільки криптовалют зараз

На сьогоднішній день існує вже понад 1 500 різних криптовалют. Однак ваші друзі, швидше за все, кажуть тільки про 10-20, що лідирують за капіталізацією.

Як люди заробляють цифрові гроші (майнінг криптовалют)

Окей, головне питання – як отримати криптовалюту? Способів кілька. Головний – Майнінг криптовалюти, тобто, отримуючи винагороду за об’єднання транзакцій в блоки і обчислення потрібного ключа, щоб запечатати блок. Можна робити (майнити криптовалюту) це на своєму обладнанні, можна скористатися чужим, яке надається в оренду і може знаходитися навіть на іншому континенті. Такий вид видобутку називається хмарним Майнінгом. Майні можна більшість з існуючих валют.

Що таке кріптобіржа

Інший варіант – купити потрібну криптовалюта в обміннику, яких в мережі з’явилася достатня кількість, але за невигідним курсом (як правило + 7-10% до офіційного) або на біржі. Втім, завести гроші на торговий майданчик теж не дуже просто, доведеться, як мінімум, пройти процес верифікації особистості, тобто послати свої паспорт, прописку та інші персональні дані.

Чи можна отримати цифрові гроші і не витратити реальні

Є і ще один спосіб отримання монет – він не передбачає ніяких матеріальних витрат, але відніме багато часу. Це пошук різних «кранів», еірдропів – простіше кажучи безкоштовних розсилок різних криптовалюта. Варіантів багато від гри в автомати, до ведення соцмереж проектів потрібною мовою. Ще безкоштовно монети можна отримати в результаті хардфорку – поділу початкової ланцюга валюти на два нових (багато початківців саме так намаються отримати безкоштовно критовалюту).

Як заробити на криптовалютах

На цифрових грошах зараз дійсно можна заробити, але необхідно бути готовим до того, що всі свої гроші ви можете втратити в одну мить. Якщо не брати до уваги Майніг, в якому постійно змінюється складність мережі, і про який ми говорили вище, є ще два способи. Вибір між усіма варіантами складний і залежить від конкретного моменту.

Що таке торгівля цифровими грошима

Перший – трейдинг, тобто торгівля криптовалютою, орієнтуватися тут можна або на технічний аналіз графіків зростання (він допомагає далеко не завжди), або на інсайдерську і не тільки інформацію про той чи інший проект. Як правило, важливі новини завжди впливають на курс цифрових грошей. Інша стратегія – утримання, її ще називають «холд» або «ходл». Вона максимально проста – купити монети і забути про них на тривалий термін в надії на те, що курс значно виросте.

Чи можна заробити інакше з криптовалютою

Другий – участь в ICO, тобто первинному розміщенні токенів. Це схоже на краудфандінг, коли стартап збирає гроші для випуску свого продукту. Інвестиції в ICO дуже ризиковані, тому що дуже багато проектів або розоряються, або просто збирають гроші і припиняють існування, але в разі успіху можуть дати дуже велику прибутковість.

Чи є перевірений спосіб, який принесе дохід від криптовалюти абсолютно точно

Про те, як інвестувати в криптовалюти сперечаються провідні аналітики та бізнесмени. Хтось вважає всі цифрові гроші пірамідою, бульбашкою, грандіозним обманом, інші – прогнозують стрімке зростання курсу біткоіну. У будь-якому випадку, якщо ви збираєтеся зануритися в цей світ – вам необхідно стежити за всіма новинами індустрії і розібратися у всіх процесах більш детально. Ми обов’язково допоможемо вам в цьому.

Схожі записи