Англія, Італія, Німеччина, Франція, Іспанія. Найсильніші футбольні збірні грають за ЧС-2022

111_bulgaria_italy_21

Календар відбору на чемпіонат світу з футболу 2022 року склався таким чином, що на один день припадають матчі відразу п’яти топових збірних УЄФА.

Англія, Італія, Німеччина, Франція, Іспанія. Найсильніші футбольні збірні грають за ЧС-2022 саме у неділю, 28 березня. Чи може бути краща нагода аби зробити ставки на матчі за участю цих команд?

Пропонуємо короткий прогноз на найцікавіші матчі кваліфікації до чемпіонату світу, який допоможе грамотно зробити ставку і виграти гроші на футбольних матчах.

Албанія – Англія

albania_england_21

У англійців підібралося потужне молоде покоління зіркових футболістів. Голкіпер Пікфорд, захисники Чілвел, Стоунз, Дір та Джеймс, хавбеки Маунт, Ріс, Санчо та Фоден, форварди Стерлінг, Кейн, Решфорд, Калверт-Льюін… В цьому списку нікого старше 27 років, а більшість – до 25.

У першому матчі команда легко розібралася із Сан-Марино (5:0), але на інше годі було й сподіватися.

Тепер же у британців значно сильніший суперник. Албанія має хороший вибір гравців, що грають по всій Європі, а найбільше – в Італії. Причому головні зірки – Стракоша (Лаціо), Хюсай (Наполі), Джимшиті (Аталанта) і Кумбулла (Рома) відповідають за те, аби збірна мало пропускала.

Двома днями раніше албанці мінімально обіграли на виїзді Андорру (1:0) і тепер мають набагато більш грізного екзаменатора. Не пропустити і в цій грі – буде подвигом. До речі, коефіцієнт на сухий матч Албанії складає 8.10. Але це більше схоже на авантюру.

Втім і хлопчиками для биття албанці не хочуть бути. У 2016 році збірна була серед учасників Євро, а минулого року виграла групу у четвертому дивізіоні Ліги Націй (обігнала Білорусь, Литву та Казахстан). Але не проти Англії. Усі чотири попередні матчі команд завершилися на користь британців, причому Албанія забила лише 1 гол (пропустила 12).

Тому краще зробити ставку на чисту перемогу Англії за 1.31 або ж на те, що Англія не пропустить за 1.69. Перемога Албанія коштує 11.00, а нічия – 5.40.

Ізраїль – Шотландія

israel_scotland_21

Інші британці – ті, що з біло-сині прапором – у першому матчі кваліфікації поділили очки вдома у грі проти Австрії (2:2). Враховуючи, що група ці дуже рівна і без явного фаворита, кожне очко в очних зустрічах важить дуже багато. Тому в Ізраїль команда Стіва Кларка їхатиме як мінімум за нічиєю.

Ізраїль же у свою чергу розпочав кваліфікацію домашньої поразкою (0:2) від Данії, тож наступна втрата очко фактично означатиме хрест на відборі вже на його старті.

Ці команди вже зустрічалися між собою двічі торік у рамках Ліги націй. Тоді вдома ізраїльтяни перемогли з рахунком 1:0, а у Шотландії була зафіксована нічия.

Традиційно невисока результативність команд означає, що можна робити ставку на загальний тотал менше 2,5 голів з коефіцієнтом 1.58. А так шанси у команд приблизно рівні. Перемога Ізраїля пропонується з коефіцієнтом 2.79, нічия – за 3.20, а перемогу Шотландії можна вгадати з коефіцієнтом 2.73.

Косово – Швеція

kosovo_sweden_21

Шведи не надто яскраво відіграли матч з Грузією, але за рахунок досвіду і успішного повернення до команди Златана Ібрагімовіча (на його рахунку гольовий пас) змогли перемогти Грузію з рахунком 1:0.

Збірна Швеції доволі вікова, натомість стиль Косово передбачає гострі швидкі контр випади, за якими скандинави можуть не встежити. Натомість косовари втратили через травму лідера свого захисту Ррахмані з Наполі.

Тож очікується результативний матч з хорошими шансами на те, що зіграють ставки тотал більше 2,5 голів (коефіцієнт 2.16) або варіант обидві команди заб’ють (коефіцієнт 2.03).

Загалом же гості вважаються явними фаворитами. Не перемогу Косово букмекери пропонують коефіцієнт 5.30, тоді як на перемогу Швеції – лише 1.73. Нічию оцінили у 3.45.

Болгарія – Італія

bulgaria_italy_21

Сумно спостерігати за тим, як скотилася донизу збірна Болгарії. Команда не має зірок у складі, а з 10 останніх матчів програла 7 (ще дві нічиї і перемога над Гібралтаром). За цей час болгари програвали навіть вдома Білорусі, Фінляндії, Вельсу та Угорщині.

Звісно, що італійці значно сильніші всіх цих суперників, тож сподіватися на те, що Болгарія відбере очки у Італії марно. Відчувають це і букмекери. Перемогу Болгарії вони пропонують спрогнозувати за коефіцієнтом 13.00, нічию – за 6.40, а перемогу Італії – за 1.24.

У першому турі кваліфікації на ЧС-2022 Болгарія програла вдома Швейцарії з рахунком 1:3. А Італія вдома упевнено здолала Північну Ірландію (2:0). Є великий шанс, що і в другому турі апенінці не пропустять. Сухий матч Італії можна оформити з коефіцієнтом 1.68.

Румунія – Німеччина

germany_romania_21

Ще одна східноєвропейська збірна, яка колись була грізною силою, а нині переживає кризу. Румунія минулого року провалилася у Лізі націй (поразки від Норвегії та Австрії і третє місце у групі з чотирьох команд) і не пробилася на Євро-2020 (програли Ісландії). Ледве-ледве на останніх хвилинах румуни перемогли у першому матчі відбору на чемпіонат світу і Північну Македонію (3:2).

Натомість німці у першій грі розгромили вдома міцну Ісландію (3:0). Причому гра була зроблена вже до 7-ї хвилини, коли у воротах острів’ян побувало два голи. Тепер Бундестім із хорошим настроєм вирушила на другий поєдинок кваліфікації.

Цікавий факт: у відбірних матчах на чемпіонати світу Німеччина не програє з 2001 року або у 34 матчах поспіль. Причому в 17 останніх матчів команда незмінно перемагала. Схоже, так само буде і зараз. Поставити на перемогу Німеччини можна з коефіцієнтом 1.31, на нічию – за 5.80, а на перемогу Румунії – за 9.90.

Гранди хочуть реабілітуватися

kazakhstan_france_21

Навряд чи сенсаціями завершаться матчі Казахстан – Франція та Грузія – Іспанія. Гості в обох матчах у перший ігровий день кваліфікації несподівано втратити очки у домашніх матчах, зігравши з однаковим рахунком 1:1. Франція не здолала Україну, а Іспанія поділила очки з Грецією.

Тому очевидно, що обидві ці збірні будуть з усіх сил намагатися реабілітуватися – їхнім суперникам не позаздриш. Коефіцієнт на перемогу Франції – 1.13, а на перемогу Іспанії – 1.24. Багато на цьому не заробити. Але й ставити на їхніх опонентів – авантюра.

Тому спробуємо зробити ставку із запасом. Наприклад – перемогу Франції з форою -2,5 за 2.14 (розгром не стане чимось неочікуваним), а перемогу Іспанії з форою -1,5 з коефіцієнтом 1.74.

Карлики проти фаворитів

swit_lith_21

У інших матчах четвертого ігрового дня також вкрай мало місця для несподіванок. У матчах Данія – Молдова, Швейцарія – Литва, Північна Македонія – Ліхтенштейн, Сан-Марино – Угорщина, Польща – Андорра та Австрія – Фарерські острови фаворити очевидні.

Тут можна зробити ставку на авторів голів, враховуючи, що лідери точно будуть налаштовані на перемоги з великою кількістю забитих голів.

На гол форварда збірної Данії та «Барселони» Бретуейта можна зробити ставку з коефіцієнтом 1.80. На гол Сеферовіча (Швейцарія) – за 1.45, на гол македонського ветерана Пандева – за 1.65.

Точний удар угорця Салаї можна спрогнозувати за 1.50, гол поляка Левандовскі – за 1.30, а успіх австрійця Калайджича – за 1.60.

Схожі записи