Чемпіонат світу з біатлону. Де і коли дивитися

biathlon111

Цьогорічний чемпіонат світу з біатлону пройде в Італії – в містечку Антхольц-Антерсельва. Змагання починаються з 13 лютого (в цей день пройде змішана естафета) і будуть тривати 11 днів. Збірна України виступить на світовій першості в максимально можливому складі – в італійські Альпи вирушило 12 спортсменів: 6 жінок та 6 чоловіків.

Наші учасники

Остаточний склад команд для участі в чемпіонаті світу тренерський штаб чоловічої та жіночої збірних України оприлюднив Після завершення шостого етапу Кубка IBU. Сенсацій не сталося. У жіночій команді не знайшлося місця для натуралізованої білоруски Дарини Блашко, яка опинилася за межами шістки учасниць. І це при тому, що в поточному сезоні спортсменка показує 5-й результат в збірній за кількістю набраних очок на етапах Кубку світу. Тренери надали перевагу менш успішним Анастасії Меркушиній та Юлії Журавок[b][/b]. Остання виборола собі місце в команді завдяки рівним виступам на міжнародних змаганнях другого рівня – Кубка IBU. Тоді як Блашко і на європейській арені особливо не вразила, і чемпіонат України провалила.

Основна жіноча четвірка – та ж, що й вигравала олімпійське золото 6 років тому: Олена Підгрушна, Юлія Джима, Віта та Валя Семеренко.

Лідер чоловічої збірної Дмитро Підручний з Тернополя. Також в команді три чернігівці Артем Прима, Сергій Семенов та Руслан Ткаленко і сумчани Антон Дудченко та Богдан Цимбал.

Розклад змагань

biathlon-wm-antholz-2020

Стартують спортсмени вже 13 лютого зі змішаної естафети (два чоловіки + дві жінки). А далі мало не щодня (крім 17 та 21 лютого, які будуть вихідними) до 23 лютого включно на трасі буде відбуватися бодай одна гонка.

13 лютого, четвер

15.45 – Змішана естафета

14 лютого, п’ятниця

15.45 – спринт, жінки

15 лютого, субота

15.45 – спринт, чоловіки

16 лютого, неділя

14.00 – гонка переслідування, жінки

16.15 – гонка переслідування, чоловіки

18 лютого, вівторок

15.15 – індивідуальна гонка, жінки

19 лютого, середа

15.15 – індивідуальна гонка, чоловіки

20 лютого, четвер

16.15 – одиночна змішана естафета (1 спортсмен +1 спортсменка)

22 лютого, субота

12.45 – естафета, жінки

15.45– естафета, чоловіки

23 лютого, неділя

13.30 – гонка з масового старту, жінки

16.00 – гонка з масового старту, чоловіки

Українські шанси

Керівництво федерації біатлону України та тренери оптимістично заявляють про боротьбу за медалі, але більшість незаангажованих експертів переконані, що навіть пару потраплянь українців в ТОП-10 особистих гонок і ТОП-6 естафет – це вже буде успіх для збірної в її нинішньому стані.

1552240229-8170

Найбільше вболівальники сподіваються на особисті гонки Дмитра Підручного, який поки в загальному заліку Кубку світу посідає 20-е місце. Він був 9-м в Хохфільцені у спринті – і це один з двох найкращий результат чоловічної збірної в поточному сезоні. Найкращий – у Артема Прими (8-е місце в спринті Рупольдінга).

yuliya-dzhyma-708189-e7wzfcsi

У дівчат було більше фінішів в ТОП-10, проте більшість з них – на початку сезону. Після стартового срібла Юлії Джими на першому етапі Кубка світу в Остерсунді, спортсменка не піднімалася вище 14-го місця. Віта Семеренко в тому ж Остерсунді була 10-ю в спринті, потім на кілька місяців бовталася в районі 30-х – 50-х місць, але нещодавно в Рупольдингу сенсаційно вдруге в сезоні доїхала до десятки найкращих – 8-е місце в гонці переслідування (стартувавши з 34-го). Валя Семеренко може похвалитися хіба що 9-м місцем в спринті Хохфільцена. Це все. Решта спортсменів і спортсменок навіть теоретично не розглядаються в якості претендентів на високі місця.

В естафетних гонках в активі збірної України є кілька фінішів у ТОП-6, а найкращими результатами стали 5-е місце в змішаній естафеті та 4-е в жіночій на етапах Кубку світу. Втім, у Антхольці буде складніше. Справа в тому, що з дивних причин на змішану естафету (одна з головних наших надій) тренери виставили не оптимальний склад. Від чоловіків сьогодні будуть бігти лідери – Прима та Підручний, від жінок – Джима і… Меркушина, яка провалює сезон і навіть на кілька етапів була «заслана» з Кубку світу на другий рівень – в Кубок IBU.

Де дивитися чемпіонат світу з біатлону

Найпростіший варіянт для вболівальників – прямі трансляції на загальнодоступному телеканалі UA: Перший і на біатлонному розділі сайту Національного суспільного телебачення України.

Також наживо будуть показувати гонки канали Євроспорт-3 та Білорусь-5. А ще – офіційний сайт Міжнародної федерації біатлону.

Схожі записи