Галактичне око у сузір’ї Тукана: ФОТО ДНЯ

galaktika

У рубриці «Зображення тижня» на сайті космічного телескопа «Хаббл» (NASA/ESA Hubble Space Telescope) опубліковано чудове зображення об’єкта з позначенням NCG 7329.

Названа структура є спіральною галактикою, яка розташовується в сузір’ї Тукана. Яскрава центральна частина NCG 7329 виглядає як гігантське космічне око.

Фотографія отримана за допомогою інструменту Wide Field Camera 3 (WFC3) – найбільш технологічно досконалого приладу “Хаббла”. Камера була встановлена ​​в травні 2009 року як заміна пристрою Wide Field and Planetary Camera 2 (WFPC2). Прилад WFC3 здатний захоплювати зображення у видимому, ближньому інфрачервоному, ближньому та середньому ультрафіолетовому ділянках електромагнітного спектра.

. . . .
galaktika_1

Зазначається, що для формування представленого зображення було задіяно чотири фільтри, які охоплюють різні спектральні діапазони. На фотографії чудово видно характерну структуру спіральних галактик, зокрема рукави, що закручуються проти годинникової стрілки. Вони є області активного зіркоутворення і складаються переважно з молодих гарячих світил.

Схожі записи